17. travnja

Sudjelovanje u emisiji Ura od zdravlja TV Istre

Emisija Ura od zdravlja je specijalizirana za teme iz oblasti zdravlja sa područja Istarske županije ali se gleda i šire.
U prvom dijelu emisije govorili smo o poremećajima pokreta u smislu otežanog održavanja ravnoteže i propriocepcije, posebno u starijih osoba.

Ukazali smo na uzroke koji su češći u starijoj dobi i na mogućnost poboljšanja ako bolesnici vježbaju.
Prikazali smo manji video zapis koji se sastojao iz dijela testiranja gdje su gledatelji mogli i samo provjeriti održavanje ravnoteže tijela u prostoru vrlo jednim jednostavnim testom.

Demonstraciju i vođenje vježbi su izvodile naše djelatnice, viši fizioterapeuti, Helena Kostešić i Marina Briški.
Zatim smo pokazali jedan dio programa vježbi za poboljšanje ravnoteže tijela u prostoru i propriocepcije. Vježbe organiziramo dvaput tjedno po 45minuta, deset puta, a koštaju 200,00 kuna. U drugom dijelu emisije govorili smo o specifičnom poremećaju pokreta, o Parkinosnovoj bolesti ili o simtomatskom parkinsonizmu.

Nakon kraćeg uvoda prezentirali smo drugi dio vježbi za Parkinsonovu bolest i slična stanja. Na kraju prezentacije pokazali i smo i kratko testiranje koji svi bolesnici mogu koristiti prije i nakon vježbi. Demostraciju i vođenje vježbi izvodile su naše djelatnice, više fizioterapeutkinje, Petra Benčić Matahlija i Mirsada Mujakić
Video zapise je snimao gospodin Edi Benčić.

Na kraju emisije uključili su se i gledatelji sa pitanjima iz Osijeka, Karlovca, Rijeke, Pazina prema čemu sudimo da je emisija bila vrlo interesantna.

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Aktivnosti HRLP za 2013. godinu

Akcije Lige u 2012. godini

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

Kako možemo sami  odrediti  intenzitet vježbanja ili  aktivnosti?

Provjerite da li imate visok, srednji ili mali rizik za osteoporozu!

Testirajte vaše mogućnosti

Testirajte se da li imate Parkinsonovu bolesti ili neki drugi ekstrepiramidalni poremećaj

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović