22. travnja do 17. svibnja

Od 22. travnja do 17. svibnja 2013. godine Hrvatska liga protiv reumatizma ogranak za Istarsku županiju organizira mjesec dana besplatnog mjerenja mineralne gustoće kosti u Domu zdravlja u Umagu. Akcija je organizirana u okviru projekta „Prevencija rano otkrivanje i liječenje osteoporoze „koji je odobren na natječaju od Upravnog odjela za zdravstvo školstvo i socijalnu skrb Istarske županije za 2013. godinu. Akcija se provodi svakodnevno od 15 do 18 sati,  a upisi vrše na telefon 091 761 02 92 svakoga dana osim subote i nedjelje od 14 do 15 sati.

Sve nalaze će bolesnici dobiti kod svojeg liječnika opće prakse. Dalje preporuke za liječenje organizira Liga u sjedištu u Puli u privatnoj ordinaciji za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju svake srijede od 8 do 10 sati. U akciju su uključeni Dom zdravlja i liječnici opće prakse, Ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Puli, volonterske udruge, radio Umag.
Ista akcija je bila provedena u Domu zdravlja u Rovinju, Poreču, Pazinu i Labinu . Dosadašnja iskustva pokazuju da je odaziv bio veliki.

Pozivaju se svi koji do sada nisu provjerili kvalitetu kostiju i utvrdili da li imaju osteporozu da se jave na mjerenje. Posebno apeliramo na osobe ženskog spola u menopauzi i osobe muškog spola starije od 70 godina. Također u rizičnu grupu spadaju i osobe mlađe životne dobi, oba spola, koje su dulje na terapiji glukokortikoidima, koje boluju od šećerne bolest na insulinu, koje boluju od teže bolesti bubrega, štitne žlijezde i poremećaja funkcije jetre i crijeva te dugogodišnji epileptičari na terapiji.

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Aktivnosti HRLP za 2013. godinu

Akcije Lige u 2012. godini

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

Kako možemo sami  odrediti  intenzitet vježbanja ili  aktivnosti?

Provjerite da li imate visok, srednji ili mali rizik za osteoporozu!

Testirajte vaše mogućnosti

Testirajte se da li imate Parkinsonovu bolesti ili neki drugi ekstrepiramidalni poremećaj

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović