Savjeti liječnika

Pošaljite pitanje putem e-maila:
Vlasta.tripovic[a]gmail.com
(znak [a] zamijenite sa znakom @)

Informacije za turiste

turisti

Preuzmite dokument: tourist-info.pdf

Sport i rekreacija

Rehabilitacija sportašaPročitajte o učestalosti sportskih ozljeda i faktorima rizika za nastanak ozljeda u sportu i rekreaciji!

više...

Pridružite nam se u rekreativnom vježbanju!

Naš doprinos sportašima grada i Istre

Jelena VukovićU našoj ordinaciji su se rehabilitirali mnogi sportaši iz Istre i šire. Posebno smo ponosni što nesebično pomažemo u rehabilitaciji sportaša našega grada koji nisu u mogućnosti plaćati vrhunske programe rehabilitacije koji su im neophodni.

više...

IZVJEŠĆE SA GODIŠNJEG REUMATOLOŠKOG KONGRESA

Od 15.-18.listopada ove godine u Poreču je vrlo uspješno organiziran XVII godišnji kongres Hrvatskog reumatološkog društva sa oko 400 sudionika reumatologa,medicinskih sestra, fizioterapeuta iz Hrvatske i inozemstva. Kongres se bavio s dvije velike teme Osteoartritis, kao bolest današnjice i reumatske bolesti i malignomi. U okviru kongresa organiziran je i XXVI edukacijski tečaj Društva medicinskih sestra, tehničara i fizioterapeuta u reumatologiji i rehabilitaciji i edukacijski tečaj ultrazvučne dijagnostike koštano-mišićnog sustava.

Na kongresu su bili i predstavnici Udruga reumatskih bolesnika, a među njima i Hrvatske lige protiv reumatizma.
Kao posebnog gosta ističem profesora doktora Tore K. Kvien iz Norveške, istaknutog europskog reumatologa, koji je govorio norveškom pogledu na primjenu biosličnih lijekova u reumatologiji.

Radna atmosfera na kongresu

Vlasta Urban Tripović, reumatolog iz Istre i Marica Drelsk iz Zagreba

Slijedeći dobru praksu europskih i svjetskih reumatoloških kongresa, u Poreču je organiziran, drugi put po redu, Reumatlon, utrka za zdravlje, a protiv reume. U utrci je sudjelovalo oko 300 reumatskih bolesnika, liječnika, medicinskih sestara i fizioterapeuta. U Europi boluje oko 100 miliona osoba sa reumatskim bolestima koje posebno ugrožavaju sustav za kretanje. Ovom simboličnom utrkom šalje se poruka svima, a posebno reumatskim bolesnicima, kako vježbanjem možemo pomoću u održanju funkcije i smanjenju bolnosti zglobova. Utrkom se nastojalo skrenuti pozornost i na reumatske bolesti koje po svojoj učestalosti i socijalno-ekonomskim posljedicama drže visoko peto u ukupnom broju bolesti.

Reumatolozi iz Istre na Reumatlonu: Vasta Urban Tripović i Kristina Poduje

Vesela atmosfera na startu Reumatlona u Poreču

Liječnici Mirosav Majer organizator Reumatlona i Vlasta Urban Tripović

 

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Aktivnosti HRLP za 2013. godinu

Akcije Lige u 2012. godini

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

Kako možemo sami  odrediti  intenzitet vježbanja ili  aktivnosti?

Provjerite da li imate visok, srednji ili mali rizik za osteoporozu!

Testirajte vaše mogućnosti

Testirajte se da li imate Parkinsonovu bolesti ili neki drugi ekstrepiramidalni poremećaj

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović