Savjeti liječnika

Pošaljite pitanje putem e-maila:
Vlasta.tripovic[a]gmail.com
(znak [a] zamijenite sa znakom @)

Informacije za turiste

turisti

Preuzmite dokument: tourist-info.pdf

Sport i rekreacija

Rehabilitacija sportašaPročitajte o učestalosti sportskih ozljeda i faktorima rizika za nastanak ozljeda u sportu i rekreaciji!

više...

Pridružite nam se u rekreativnom vježbanju!

Naš doprinos sportašima grada i Istre

Jelena VukovićU našoj ordinaciji su se rehabilitirali mnogi sportaši iz Istre i šire. Posebno smo ponosni što nesebično pomažemo u rehabilitaciji sportaša našega grada koji nisu u mogućnosti plaćati vrhunske programe rehabilitacije koji su im neophodni.

više...

Svjetski dan multiple skleroze u Puli

Diljem svijeta se 29. svibnja  obilježava Svjetski dan multiple skleroze. To je prilika  da se potakne svijest o bolesti od koje svi možemo oboljeti, i prilika  da osnažimo bolesnike kako bi  govorili  o svojim poteškoćama i potrebama apelirajući  na sve one koje tim bolesnicima mogu pomoći.

Od ove bolesti u svijetu boluje preko 2 milijuna ljudi  zbog čega postaje  globalni problem posebice zbog činjenice da  se bolest javlja u mlađoj životnoj dobi između 20. i 50. godine života.

Ove godine  se naša ordinacija u suradnji s Udrugom za multiplu sklerozu  iz Pule pridružuje  obilježavanju   ovog dana  promocijom  vježbi za savladavanje  poteškoća u održavanju  ravnoteže tijela  u pokretu i stajanju. U četvrtak, 29. svibnja od 9-10 sati  u Ordinaciji za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju   dr. Vlaste Urban Tripović na Vidikovcu, Heningerova 2, organiziramo besplatnu edukaciju vježbi  koje možete  raditi  kod kuće.

Multipla  skleroza je autoimuna bolest  koja pogađa središnji živčani sustav i često dovodi do slabosti u rukama i nogama, ukočenosti, drhtanja i otežanog održavanja ravnoteže tijela zbog čega i jednostavni  zadaci u aktivnostima dnevnog života predstavljaju izazov. Održavanje ravnoteže i uspravni položaj tijela  su automatske radnje  u koje su uključeni mišići i mozak. Kod ovih poremećaja svaku od tih aktivnosti treba promišljati i nanovo učiti što je i cilj ovih edukacija.

Vježbanjem kod kuće možete pomoći  snažnosti i stabilnosti mišića. Sigurnost  kod ovih vježbi   može biti problem te ih uvijek morate raditi  pod nadzorom člana obitelji  ili se možete koristiti  okolnim predmetima u kući.
Isto tako možete razmisliti  i o vježbama u grupi ili s educiranim fizioterapeutom , ali je nužno  svakodnevno vježbanje, koje mora biti dozirano, bez  većih napora  i prilagođenu stupnju  oštećenja.
Na našoj  edukacijskoj  radionici  možete koristit iskustvo terapeuta  koji radi s neurološkim bolesnicima, savladati  program koji možete raditi  svakodnevno u kući i uz pomoć naših uputa u pisanom obliku. 

Kontakt  telefon  052 210 955  od 8 do 20 sati

 

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Aktivnosti HRLP za 2013. godinu

Akcije Lige u 2012. godini

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

Kako možemo sami  odrediti  intenzitet vježbanja ili  aktivnosti?

Provjerite da li imate visok, srednji ili mali rizik za osteoporozu!

Testirajte vaše mogućnosti

Testirajte se da li imate Parkinsonovu bolesti ili neki drugi ekstrepiramidalni poremećaj

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović