Savjeti liječnika

Pošaljite pitanje putem e-maila:
Vlasta.tripovic[a]gmail.com
(znak [a] zamijenite sa znakom @)

Informacije za turiste

turisti

Preuzmite dokument: tourist-info.pdf

Sport i rekreacija

Rehabilitacija sportašaPročitajte o učestalosti sportskih ozljeda i faktorima rizika za nastanak ozljeda u sportu i rekreaciji!

više...

Pridružite nam se u rekreativnom vježbanju!

Naš doprinos sportašima grada i Istre

Jelena VukovićU našoj ordinaciji su se rehabilitirali mnogi sportaši iz Istre i šire. Posebno smo ponosni što nesebično pomažemo u rehabilitaciji sportaša našega grada koji nisu u mogućnosti plaćati vrhunske programe rehabilitacije koji su im neophodni.

više...

Svjetski dan multiple skleroze u Puli

Diljem svijeta se 29. svibnja  obilježava Svjetski dan multiple skleroze. To je prilika  da se potakne svijest o bolesti od koje svi možemo oboljeti, i prilika  da osnažimo bolesnike kako bi  govorili  o svojim poteškoćama i potrebama apelirajući  na sve one koje tim bolesnicima mogu pomoći.

Od ove bolesti u svijetu boluje preko 2 milijuna ljudi  zbog čega postaje  globalni problem posebice zbog činjenice da  se bolest javlja u mlađoj životnoj dobi između 20. i 50. godine života.

Ove godine  se naša ordinacija u suradnji s Udrugom za multiplu sklerozu  iz Pule pridružuje  obilježavanju   ovog dana  promocijom  vježbi za savladavanje  poteškoća u održavanju  ravnoteže tijela  u pokretu i stajanju. U četvrtak, 29. svibnja od 9-10 sati  u Ordinaciji za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju   dr. Vlaste Urban Tripović na Vidikovcu, Heningerova 2, organiziramo besplatnu edukaciju vježbi  koje možete  raditi  kod kuće.

Multipla  skleroza je autoimuna bolest  koja pogađa središnji živčani sustav i često dovodi do slabosti u rukama i nogama, ukočenosti, drhtanja i otežanog održavanja ravnoteže tijela zbog čega i jednostavni  zadaci u aktivnostima dnevnog života predstavljaju izazov. Održavanje ravnoteže i uspravni položaj tijela  su automatske radnje  u koje su uključeni mišići i mozak. Kod ovih poremećaja svaku od tih aktivnosti treba promišljati i nanovo učiti što je i cilj ovih edukacija.

Vježbanjem kod kuće možete pomoći  snažnosti i stabilnosti mišića. Sigurnost  kod ovih vježbi   može biti problem te ih uvijek morate raditi  pod nadzorom člana obitelji  ili se možete koristiti  okolnim predmetima u kući.
Isto tako možete razmisliti  i o vježbama u grupi ili s educiranim fizioterapeutom , ali je nužno  svakodnevno vježbanje, koje mora biti dozirano, bez  većih napora  i prilagođenu stupnju  oštećenja.
Na našoj  edukacijskoj  radionici  možete koristit iskustvo terapeuta  koji radi s neurološkim bolesnicima, savladati  program koji možete raditi  svakodnevno u kući i uz pomoć naših uputa u pisanom obliku. 

Kontakt  telefon  052 210 955  od 8 do 20 sati

 

POKLON BON

Novost u našoj ponudi su poklon bonovi!  Za više informacija javite se u ordinaciju na telefon +385  (0)52 210 955.

OBAVIJEST

SVI DJELATNICI NAŠE ORDINACIJE / MEDICINSKO I NEMEDICINSKO OSOBLJE / IMAJU COVID POTVRDE.
Činimo sve kako bi naši bolesnici  bili sigurni.
Pridružite se i vi milijunima ljudi koji su cijepljeni i tako zaštite sebe, svoje najbliže i zajednicu.

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Plan i program rada Skupštine HRLP za Istarsku županiju (pptx)

Skupština HRLP za Istarsku županiju, 2018. godine (pptx)

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

OSIGURANJA

Osiguravateljske kuće koje pružaju usluge  izvanstandardnog zdravstvenog  osiguranja:

Croatia osiguranje logoGrawe osiguranje logoUniqa osiguranje logoTriglav osiguranje logoWiener osiguranje logo

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović