Savjeti liječnika

Pošaljite pitanje putem e-maila:
Vlasta.tripovic[a]gmail.com
(znak [a] zamijenite sa znakom @)

Informacije za turiste

turisti

Preuzmite dokument: tourist-info.pdf

Sport i rekreacija

Rehabilitacija sportašaPročitajte o učestalosti sportskih ozljeda i faktorima rizika za nastanak ozljeda u sportu i rekreaciji!

više...

Pridružite nam se u rekreativnom vježbanju!

Naš doprinos sportašima grada i Istre

Jelena VukovićU našoj ordinaciji su se rehabilitirali mnogi sportaši iz Istre i šire. Posebno smo ponosni što nesebično pomažemo u rehabilitaciji sportaša našega grada koji nisu u mogućnosti plaćati vrhunske programe rehabilitacije koji su im neophodni.

više...

Obilježavanje Svjetskog dana kralježnice

Hrvatska liga protiv reumatizma ogranak za Istarsku županiju povodom Svjetskog dana kralježnice, u subotu,12.10. organizira cjelodnevna događanja u sjedištu Lige u Puli, Heiningerova 2.
Program se organizira od 10 do 17 sati i obuhvaća:

  • edukaciju o vježbama za kralježnicu za žene i muškarce, mlađe i starije dobne skupine
  • savjetovalište specijalistice fizijatra reumatologa doktorice Vlaste Urban Tripović
  • zabavne igre
  • masaže

Dođite s nalazima, pitajte o svojim tegobama s kralježnicom, naučite vježbe, igrajte s nama pitalica i odgovore, uspravite vaše tijelo s programom vježbi od samo 3 minute.
Informacije i obavezni upisi na telefon 091 761 02 92.

Ako ikada kažete ili se potužite "Oh, bole me leđa", vjerujte niste sami.
Bol u leđima je jedan od najčešćih medicinskih problema koji pogađa 8 od 10 osoba za vrijeme njihova života. Nažalost, sve češće se čuje i od osoba mlađih od 18 godina.
Bol u leđima je i drugi vodeći uzrok bolovanja prema svim epidemiološkim studijama u Europi i u svijetu. Zbog sve većeg porasta bolesti mišićno koštanog sustava i njihovog utjecaja na zdravlje ljudi, Svjetska zdravstvena organizacija je utemeljila Desetljeće kostiju i zglobova, organizaciju koja brojnim aktivnostima, kao što su Svjetski dan kralježnice, Svjetski dan artritisa i Svjetski dan osteoporoze, nastoji potaknuti bolesnike, znanstvenike i političke elite na veće angažiranje u rješavanju tih problema. Hrvatska liga protiv reumatizma ogranak za Istarsku županiju svake se godine priključuje tim aktivnostima i pokušava skrenuti pozornost na rastući problem i teret nesposobnosti zbog bolesti kralježnice, kako za pojedinca tako i za društvo. Smatramo da je potrebno točnim informacijama i edukacijom ohrabriti bolesnike da sudjeluju u vlastitoj skrbi za zdravlje, promovirajući prije svega prevenciju, ali i liječenje utemeljeno na znanstvenim dostignućima.
Uzroci nastanka bolesti kralježnice su različiti. Od genetske predispozicije, urođenih anomalija kao što su skolioze ili kifoze, dugotrajnog sjedenja ili pak fizički teškog rada, slabe muskulature i nedovoljna aktivnost, povećana tjelesna težina i pušenje, starenje zglobova kralježnice ili upalne reumatske bolesti kralježnice.
Na neke uzroke možemo utjecati zbog čega na Dan kralježnice nastojimo promovirati bolje zdravstvene navike za našu kralježnicu, čime pomažemo ljudima da smanje tegobe i nesposobnost.
Našim aktivnostima u sjedištu Lige u Puli potičemo ljude da se uključe u javna događanja s jednostavnim vježbama za promjenu stava tijela i kralježnice, jačanjem mišića i pravilnim, zaštitnim položajima tijela u obavljanju svakodnevnih aktivnosti koje predstavljaju veliko opterećenje za kralježnicu.

POKLON BON

Novost u našoj ponudi su poklon bonovi!  Za više informacija javite se u ordinaciju na telefon +385  (0)52 210 955.

OBAVIJEST

SVI DJELATNICI NAŠE ORDINACIJE / MEDICINSKO I NEMEDICINSKO OSOBLJE / IMAJU COVID POTVRDE.
Činimo sve kako bi naši bolesnici  bili sigurni.
Pridružite se i vi milijunima ljudi koji su cijepljeni i tako zaštite sebe, svoje najbliže i zajednicu.

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Plan i program rada Skupštine HRLP za Istarsku županiju (pptx)

Skupština HRLP za Istarsku županiju, 2018. godine (pptx)

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

OSIGURANJA

Osiguravateljske kuće koje pružaju usluge  izvanstandardnog zdravstvenog  osiguranja:

Croatia osiguranje logoGrawe osiguranje logoUniqa osiguranje logoTriglav osiguranje logoWiener osiguranje logo

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović