Ispiši ovu stranicu

Akcije kluba reumatičara za 2013. godinu

 1. Popusti na ponovljenu terapiju unutar 6 mjeseci.
  Svi kronični reumatski bolesnici koji u našoj ordinaciji koriste kompleksnu fizikalnu terapiju: blato, masaže, ultrazvuk, struje, magnet, ako u narednom periodu od 6 mjeseci trebaju neki od oblika fizikalne terapije mogu dobiti popust od 30%.
  Ovim popustima nastojimo potaknuti osobe koje su postigle određeno poboljšanje programom fizikalne terapije od 10 dana, to isto zadržati obnavljanjem terapije nakon 6 mjeseci ili nastavljanjem vježbanja ili masaža.
  Kontinuirana kompleksna fizikalna terapiju dvaput godišnje u trajanju od po 10 dana daje odlične rezultate u održavanju pokretljivosti i smanjenju bolnosti bolesnika sa degenerativnim bolestima kralježnice i perifernih zglobova uz značajno smanjenje potrebe za lijekovima i poboljšanju kvalitete življenja).

 2. Popusti za individualne programe vježbanja.
  Individualni programi vježbi sa terapeutom u trajanju od 10 dana 30% popusta. Za bolesnike koji nisu u stanju pratiti grupne programe vježbanja pravo rješenju su individualne vježbe sa terapeutom za vraćanje u normalne aktivnosti dnevnog življenja. Nakon smirivanja bolova i otežane pokretljivosti ključno je vratiti snagu i funkciju oštećenog segmenta. To najbolje znaju sportaši koji se odmah uključuju u razne vrste vježbi na spravama i sa terapeutima. To isto pravilo važi i za bolesnike u procesu rehabilitacije.

 3. Prvi posjet reumatologu ako liječnik opće prakse posumnja u reumatoidni ili neki drugi upalni artritis popust 50%.
  Poznato je da se od artritisa možemo i izliječiti ukoliko liječenje započne unutar 6 tjedana od početka bolesti. Stoga je naš Klub reumatičara ponudio svim liječnicima opće prakse mogućnost da najave svog bolesnika kako bi ubrzali postavljanje dijagnoze i uvođenje adekvatne terapije.