Ispiši ovu stranicu

Novosti iz ordinacije - Frikcijska i funkcionalna masaža (Cross Friction and Functional Massage)

Novost u našoj ordinaciji su (Cross-Friction and Functional Massage) specifična kombinacija  duboke  frikcijske i funkcionalne masaža. To su specifične manualne procedure kojima smo naučili kako profesionalno i sigurno tretirati bol u leđima, povećati terapijski uspijeh preko 4 strukture tijela te uštedjeti vrijeme potrebno za liječenje. Možemo ih primjenjivati kod kroničnih i akutnih stanja kralježnice.

Cross friction i funkcionalna masaza

Cross-friction masaža je tehnika koju je popularizirao britanski ortoped dr. James Cyriax, jedan od vrhunskih specijalista u dijagnostici i liječenju ozljeda i bolnih sindroma sustava za pokretanje. Frikcijskom masazom uklanjamo bol, ubrzavamo procese iscjeljenja i smanjujemo upalu izazvanu mehaničkom traumom. Frikcijska masaža također suzbija stvaranje priraslica, te pomaže u uklanjanju starih.

Učinak ove masaže se dopunjuje i funkcionalnom masažom koja uključuje  mobilizaciju segmenata što  proizlazi iz manualne škole po Kaltenborn/Evjenth pristupu.

Postojećim tretmanima u našoj ordinaciji pridodali smo nove manualne tehnike kako bi našim pacijentima olakšali bolove I pridonijeli kvaliteti svakodnevnog života.