Ispiši ovu stranicu

Naše fizioterapeutkinje završile prvi stupanj tečaja Cross-friction i funkcionalne masaže u Lovranu

Cross-friction-edukacija-1

Fizioterapeutkinje Ivana Pušar i Margo Miletić završile su prvi stupanj tečaja Cross-friction i funkcionalne masaže za tretiranje križobolje 25. studenoga na Medicinskoj Wellness Akademiji Učilišta Lovran.

Uzroci nastanka kronične križobolje mogu biti mehanički, ne mehanički (neurološki, sustavni poremećaji, metabolički, koštani problemi, ginekološki problemi.) i psihosocijalni. Postoje brojni dokazi o povezanosti križobolje s depresijom, ali i socijalnim, psihološkim i kulturološkim utjecajima. Križobolja je jedan od načina borbe/zaštite organizma protiv stresa. Obzirom da ne postoji specifični program za tretiranje križobolje, sve se više koriste nespecifični programi kao što su cross-friction masaža i funkcionalna masaža.

Frikcijskom masažom uklanjamo bol, ubrzavamo proces cijeljenja i otplavljivanje upale. Također suzbijamo stvaranje priraslica i pomažemo u uklanjanju starih. Princip funkcionalne masaže nastoji povezati ručnu masažu s mobilizacijskim tehnikama.

Naša ordinacija osim specifičnih metoda  liječenja  križobolje uzrokovane  diskus hernijama, upalnim reumatskim promjenama  kao što su spondilitisi,  prijelomima  uzrokovanim  osteoporozom  ili  traumom, stanjima nakon operacije tumora,  nastoji pomoći i kod križobolja nespecifičnog uzroka  specifičnim  neagresivnim metodama masaža i mobilizacija.

Cross-friction-edukacija-2