Ispiši ovu stranicu

Na Kongresu "PHYSIOTHERAPIA CROATICA 2021" prisustvovala i naša terapeutkinja

robomed poster

Na ovogodišnjem kongresu s međunarodnim sudjelovanjem "Physiotherapia Croatica 2021" koji se održao od 23. do 25. 9. 2021. u Hotelu Admiral, Opatiji sudjelovala je naša terapeutkinja Helena.

Značajne teme kongresa bile su COVID 19 i fizioterapija u ustanovama za vrijeme pandemije i respiratorna rehabilitacija kritično oboljelih te liječenje boli u fizioterapiji novom tehnologijom i manualnim tehnikama i sportska rehabilitacija. Slijedi kratak opis predavanja i radionica na kojima je sudjelovala.

Zanimljiva radionica Inerve na temu "Radiofrekvencije 448kHz na znanstvenoj osnovi – Indiba".
Na radionici je prikazana tehnika s Indibom, koja zahvaljujući svojoj frekvenciji 448kHz omogućuje aktivnu staničnu terapiju te omogućuje pravilno funkcioniranje stanice. Terapija Indibom je vrlo efikasna u liječenju akutnih stanja i smanjenju bolova i poboljšanju funkcije kod kroničnih bolesnika.

Radionica "Inspiratorno vježbanje IMT uređajem prema preporuci SZO" je prikazala specifičan trening inspiracijskih mišića za poboljšanje funkcije disanja. IMT je uređaj koji primjenjuje promjenjivi otpor elektronički upravljanim ventilom. Aparat zahvaljujući promjenjivom otporu prilikom udisaja dovodi do povećanja snage respiratornih mišića i bolje ventilacije pluća.

Na predavanju "Manualne tehnike u ranoj rehabilitaciji ozljeda" (predavači: Ana Banić, Tanja Babeli Vičević i Nino Kecman) prikazani su odlični rezultati primjenom Bowen i Emmett tehnike u liječenju akutnih ozljeda i posljedica prijeloma.