Savjeti liječnika

Pošaljite pitanje putem e-maila:
Vlasta.tripovic[a]gmail.com
(znak [a] zamijenite sa znakom @)

Informacije za turiste

turisti

Preuzmite dokument: tourist-info.pdf

Sport i rekreacija

Rehabilitacija sportašaPročitajte o učestalosti sportskih ozljeda i faktorima rizika za nastanak ozljeda u sportu i rekreaciji!

više...

Pridružite nam se u rekreativnom vježbanju!

Naš doprinos sportašima grada i Istre

Jelena VukovićU našoj ordinaciji su se rehabilitirali mnogi sportaši iz Istre i šire. Posebno smo ponosni što nesebično pomažemo u rehabilitaciji sportaša našega grada koji nisu u mogućnosti plaćati vrhunske programe rehabilitacije koji su im neophodni.

više...

D VITAMIN- ZAŠTITA OD INFEKCIJE

vitamin-D

„Ostanite doma“ je slogan  koji slušamo svakoga dana na svim medijima i vjerujem da će nam pomoći u zaustavljaju  epidemije koronavirusom. Ali isto tako znam, da će  ova potpuna izolacija, imati posljedice  na cjelokupno  naše zdravlje:  mentalno i fizičko. Ja bih željela skrenuti pozornost na jedan manji aspekt zdravlja vezano za nedostatak  D vitamina – vitamina sunca. To je vitamin  kojeg putem hrane ne možemo dobiti u većoj količini već se stvara u koži pod utjecajem sunca. Uz poznate  biološke učinke na  kosti i mišiće, posebno bih   istaknula njegovo  pozitivno djelovanje na  imunosni sustav,  kako  prirođene imunosti   koja služi u  obrani od infekcije bakterijama, virusima i  tuberkulozom  tako i na  stečenu imunost. Djeluje kao imunomodulator  potičući razne imunosne procese.  Opće je poznat manjak D vitamina u populaciji, što neki nazivaju epidemijom. Posebno  se  situacija pogoršava  u  zimskom periodu  au doba dulje kućne izolacije taj će se manjak  drastično povećati. Stoga predlažem  svakodnevno korištenje  D vitamina za osobe starije od 60 godina  1500 IJ na dan  ili  7 kapi, a za osobe  od 40 – 60 godina  1000 IJ na dan  ili 5 kapi dnevno.

Ne zaboravite i  pozitivni učinak D vitamina   na depresiju  jer s u nam  optimizam  i  dobra volja sada izuzetno važni.

Više čitajte  iz intervjua kojeg sam dala 02.02.2020. u Glasu Istre  pod naslovom Epidemija manjka D vitamina ili preuzmite PDF s tekstom o važnosti vitamina D

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Plan i program rada Skupštine HRLP za Istarsku županiju (pptx)

Skupština HRLP za Istarsku županiju, 2018. godine (pptx)

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

OSIGURANJA

Osiguravateljske kuće koje pružaju usluge  izvanstandardnog zdravstvenog  osiguranja:

Croatia osiguranje logoGrawe osiguranje logoUniqa osiguranje logoTriglav osiguranje logoWiener osiguranje logo

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović