Savjeti liječnika

Pošaljite pitanje putem e-maila:
Vlasta.tripovic[a]gmail.com
(znak [a] zamijenite sa znakom @)

Informacije za turiste

turisti

Preuzmite dokument: tourist-info.pdf

Sport i rekreacija

Rehabilitacija sportašaPročitajte o učestalosti sportskih ozljeda i faktorima rizika za nastanak ozljeda u sportu i rekreaciji!

više...

Pridružite nam se u rekreativnom vježbanju!

Naš doprinos sportašima grada i Istre

Jelena VukovićU našoj ordinaciji su se rehabilitirali mnogi sportaši iz Istre i šire. Posebno smo ponosni što nesebično pomažemo u rehabilitaciji sportaša našega grada koji nisu u mogućnosti plaćati vrhunske programe rehabilitacije koji su im neophodni.

više...

KORONA VIRUS I LIJKOVI ZA UPALNE RUMATSKE BOLESTI

Treba li prekinuti s uzimanjem prednizona, DMARD (Methotrexat, Arava) ili drugih imuosupresivnih lijekove za reumatske bolesti?

Svi pacijenti trebali bi razgovarati sa svojim reumatologom prije odluke o prekidu uzimanja lijekova. Iako nema podataka o utjecaju ovih lijekova na COVID-19, bolesnici trebaju slijediti trenutnu praksu prekida terapije tijekom epizoda infekcije.
Izdvojeno iz preporuka ACR (American College of Rhumatology) www.rheuma-covid.org


Preporuke ACR ( American Colage of Rheumatology) – američkih reumatologa o brzini i težini infekcije COVID 19 kod reumatskih bolesnika , posebno onih koji koriste prednison, Methotrexat, Aravu, biološke lijekove ili druge imunosupresive.

Trenutno nema specifičnih podataka o SARS-CoV-2 u bolesnika s reumatološkom bolešću ili imunosupresijom.

Treba li prekinuti s uzimanjem prednizona, DMARD( Methotrexat, Arava) ili drugih imuosupresivnih lijekove za reumatske bolesti?
Svi pacijenti trebali bi razgovarati sa svojim reumatologom prije odluke o prekidu uzimanja lijekova. Iako nema podataka o utjecaju ovih lijekova na COVID-19, bolesnici trebaju slijediti trenutnu praksu prekida terapije tijekom epizoda infekcije.

Preporučuju li se neke farmakološke mjere (profilaktičke ili terapijske)?
Trenutno nema profilaktičkih ili terapijskih mjera za virus osim liječenja simptoma bolesti i njenih komplikacija. Ispitivanje potencijalnih terapija je u tijeku u SAD-u, Japanu i Kini, a rad na razvoju cjepiva također se kreće naprijed. Međutim, nejasno je kada će biti dostupne.

Što pacijenti mogu učiniti da se zaštite od oboljenja od ove bolesti?
CDC i drugi izvori naglasili su važnost higijene ruku, čestim i učinkovitim pranjem ruku, kao i izbjegavanjem oboljelih, posebno onih koji kašljaju ili kihaju. Ne potiče se rutinsko nošenje maski koji nisu zaraženi. Pokazalo se da su samo testirane N95 maske koje sprečavaju prijenos drugih koronavirusa (npr. SARS), a uporaba drugih maski može pacijentima pružiti lažan osjećaj sigurnosti i umanjiti ostale zaštitne mjere. Pacijenti za koje se sumnja da imaju virus trebali bi, međutim, nositi maske kako bi se spriječilo prenošenje. Ispiranje potencijalno zaraženih površina specifičnim antivirusnim dezinfekcijskim sredstvima također može ograničiti širenje ovog virusa.

Što još mogu učiniti pacijenti ?
Bolesnici koji su primili sezonska cjepiva protiv gripe neće spriječiti COVID-19, ali mogu umanjiti šansu za sekundarnu infekciju i spriječit će bolesti koje se mogu pobrkati s COVID-19. Pacijenti bi trebali koristiti često pranje ruku i općenito izbjegavati dodirivanje lica ili sluznice.
Uz to, pacijentima treba savjetovati da osiguraju redovitu opskrbu lijekovima za reumatske bolesti.

POKLON BON

Novost u našoj ponudi su poklon bonovi!  Za više informacija javite se u ordinaciju na telefon +385  (0)52 210 955.

OBAVIJEST

SVI DJELATNICI NAŠE ORDINACIJE / MEDICINSKO I NEMEDICINSKO OSOBLJE / IMAJU COVID POTVRDE.
Činimo sve kako bi naši bolesnici  bili sigurni.
Pridružite se i vi milijunima ljudi koji su cijepljeni i tako zaštite sebe, svoje najbliže i zajednicu.

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Plan i program rada Skupštine HRLP za Istarsku županiju (pptx)

Skupština HRLP za Istarsku županiju, 2018. godine (pptx)

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

OSIGURANJA

Osiguravateljske kuće koje pružaju usluge  izvanstandardnog zdravstvenog  osiguranja:

Croatia osiguranje logoGrawe osiguranje logoUniqa osiguranje logoTriglav osiguranje logoWiener osiguranje logo

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović