Ispiši ovu stranicu

AKTIVNOSTI DO KRAJA OŽUJKA 2020. godine

14. siječnja 2020. Žminj

Radionica Zdrave kosti u Dječjem vrtiću Rapčići u Žminju. Djeca su nam se zahvalila jednom silkom- kolaž Moje tijelo koje su sami napravilI.

Radionica-Zdrave-kosti-Zminj-2020-1

Radionica-Zdrave-kosti-Zminj-2020-2

 

2. 23. siječnja 2020. Pula

Edukacija u našoj ordinaciji vježbe po PNF tehnici (proprioceptivna neurogena facilitacija) za stabilizaciju ramena nakon operacija. Edukaciju je provodila Petra Benčić Matahlija, licencirani PNF terapeut. 

edukacija-PNF-vjezbe

 

3. 21.-23. veljače Osijek

RA akademija koje svake godine odrgaizira Hrvatsko reumatološko društvo u suradnji s firmom ROCHE. Početak je bio posvećen personaliziranoj medicini ili "preciznoj" medicini, za što se zalagao Prof. dr Anić, te formiranju centra za genetsko dijagnosticiranje bolesti. Uz čitav niz radionica s razmjenom iskustava u reumatologiji odraslih i djece, bilo je dosta riječi o GCA (giganto celularnom arteritisu) te nastojanju da su Hrvatkoj organiziraju "FAST TRACKING" ambulanta za brzo dijagnosticiranje i liječenje ove vrste vaskulitisa kod kojeg, zbog nedovoljno brzog liječenja, može nastati slijepoća.

RA-Akademija-Osijek-Roche

 

USPJEŠNA REHABILITACIJA NAŠIH SPORTAŠA

Operacije rekonstrukcije prednjih križnih ligamenata uvijek je izazov za kiruga ortopeda ali još veći izazov je uspješna rehabilitacija i vraćanje u normalne sportske aktivnosti. Upravo je kod nas završena kompleksna i individualno prilagođena fizikalna terapija u odličnoj suradnji rukometašice Raspudić i zdravtvenog tima: dr Vlaste Urban Tripović i viših fizioterapeuta Petre Benčić Matahlija i Helene Kostešić.

rehabilitacija-sportasa-1

rehabilitacija-sportasa-2

 

AKCIJA MJERENJA MINERALNE GUSTOĆE KOSTI I OTKRIVANJA OSTEOPOROZE U ŽMINJU

Hrvatska liga protiv reumatizma ogranak za Istarsku županiju organizirala je akciju besplatnog mjerenja mineralne gustoće kosti u Domu zdravlja Žminj u ožujku 2020. godine. Akcija je zbog korona virusa trenutačno prekinuta, a o njezinom nastavku ćemo vas pravodobno informirati. Akciju su organizirali: Hrvatska liga protiv reumatizma ogranak za Istarsku županiju, Istarski domovi zdravlja ispostava Rovinj/Žminj i Istarska županija.

zminj-03-2020