Savjeti liječnika

Pošaljite pitanje putem e-maila:
Vlasta.tripovic[a]gmail.com
(znak [a] zamijenite sa znakom @)

Informacije za turiste

turisti

Preuzmite dokument: tourist-info.pdf

Sport i rekreacija

Rehabilitacija sportašaPročitajte o učestalosti sportskih ozljeda i faktorima rizika za nastanak ozljeda u sportu i rekreaciji!

više...

Pridružite nam se u rekreativnom vježbanju!

Naš doprinos sportašima grada i Istre

Jelena VukovićU našoj ordinaciji su se rehabilitirali mnogi sportaši iz Istre i šire. Posebno smo ponosni što nesebično pomažemo u rehabilitaciji sportaša našega grada koji nisu u mogućnosti plaćati vrhunske programe rehabilitacije koji su im neophodni.

više...

Novosti

aktivnosti studeni

13.11.
Poreč - akcija mjerenja mineralne gustoće kosti u Domu za starije i nemoćne gdje smo pregledali 36 osoba u kojih je osteopenija dokazana u 10 slučajeva, a osteoporozu su imale 6 osoba.

aktivnosti studeni 2

13.-17.11.
u Zagrebu je naša fiziterapeutkinja pohađala završni tečaj PNF (proprioceptivne mišićne facilitacije) kod gđe. Gordane Pošćić, MSc. Physio, Advanced IPNFA Instruktor i time završila jednu vrlo opsežnu edukaciju u oblasti specifičnih vježbi kojima se služimo u rehabilitaciji neuroloških bolesnika ali i posttraumatskih stanja i nakon ortopedskih intervencija.

aktivnosti listopad

06.10.
Radionica o digitalnoj komunikaciji neprofitnih udruga kojoj je prisustvovala Margo Miletić, visoki fiziteraput.

aktivnosti listopad 2

aktivnosti listopad 4

15.10.
Svjetski dan kralježnice obilježen je u Puli predavanjem u Gradskoj knjižnici i čitaonici.
Pred velikim brojem zainteresiranih govorilo se konzervatinom i operativnom liječenju jedne od najčešći bolesti današnjice, a to su bolni sindromi kralježnice.
Predavači su bili: Vlasta Urban Tripović, dr med. spec fizijatrica i reumatolog i Bojan Milanov, dr med. specijalist neurokirurg.
Svi nazočni su mogli dobiti priručnik Diskus hernije kralježnice i edukacijske listiće o vježbama.

aktivnosti listopad 3

aktivnosti listopad 7

19.10.
Obilježen je Svjetski dan osteoporoze u Puli. U suradnji s Gradskim crvenim križem Pula i Srednjom medicinskom školom - odjel za fizioterapeute, volonteri naše Lige su obavljali preglede s dva ultrazvučna aparata i mjerili mineralnu gustoću kosti te otkrivali bolest osteoporozu.
Ukupno je pregledano 95 osoba i to 21 muškarac i 74 ženske osobe. Osteoporoza je otkrivena 39 ispitanika, osteopenija u 26 osoba, a normalni nalaz je zabilježen u 30 slučajeva.

 

U utorak, 10. rujna, dr. med. Vlasta Urban Tripović sudjelovala je u emisiji Radio Istre - Nazdravlje. Govorilo se o reumatskim bolestima danas - općenito. Najavljeni su i planovi aktivnosti istarskog ogranka Hrvatske lige protiv reumatizma za Svjetski dan artritisa, Svjetski dan kralježnice i Svjetski dan osteoporoze.

Emisiju Nazdravlje možete preslušati na linku: soundcloud.com/radioistra/10092019nazdravlje

22.-23. ožujka - Zagreb - SpA DANI
Predavanja posvećena ranom liječenju SpA (spondiloartritisima) biloškim lijekovima. Skup je okupio reumaotloge i dermatologe uz poseban osvrt na djelovanje novog, biološkog lijeka Sekukinumaba za liječenje psorijaze i psorijatičkog artritisa.

SpA dani, Zagreb, 22.-23. ožujka 2019.

12.-14. travnja - Vodice - Bioslični lijekovi.
Europsko iskustvo i stavovi oko uvođenja biosličnih lijekova.
Predstavljen novi bioslični adalimumab - Hulio.

26. travnja - Rovinj - Simpozij o individualnim treninzima na spravama namijenjeno starijim osobama i kardiološkim bolesnicima.
Simpoziju je prisustvovala naša nova zaposlenica Margo Miletić, visoki fizioterapeut .

Simpozij u Rovinju, 26. travnja, slika 1

Simpozij u Rovinju, 26. travnja 2019., slika 2

11. svibnja - Rijeka, Škola infilitrativnih tehnika - PROLOTERAPIJA
Predavač i demonstrator Andrea Piccozzi, specijalisti fizijatar i specijlist sportske medicine.

17.-18. svibnja - Umag - Imunološki dani

24.-25. - svibnja - Lovran - RA akademija

Od 6. do 8.prosinca održan je Centralni Europski reumaotloški kongres, a os 8. do 9. prosinca, XX. Kongres hrvatskog reumatološkog društva u Zagrebu u hotelu Westin.

Na kongresu je sudjelovalo 570 reumatologa iz Hrvatske, Slovačke, Češke, Austrije, Mađarske, Poljske sa temama iz područje dječje i odrasle reumatologije. Posebna pažnja je posvećena mnogobrojnim novim lijekovima , posebice biloškoj terapiji i novim biosimilarima.

Kongres Hrvatskog reumaotloškog društva, koji se organizira svake godine, bio je posvećen ortopedskim zahvatima u reumaotlogiji i preoperacijskoj i postoperacijskoj rehabilitaciji.
Na kongresu su svoja iskustva iznosile i medicinske sestre i terapeuti koji rade s reumaotloškim bolesnicima. Posebni dio kongresa je bio poscvećen Hrvatskoj ligi protiv reumatizma ali i drugim udrugama bolesnika.

S otovrenja kongresa

Bonitetnom ocjenom AA+ utvrđeno je da tvrtka - Ordinacija za fizikalnu medicinu rehabilitaciju i reumatologiju Dr. Vlasta Urban Tripović - dokazuje pouzdano i stabilno poslovanje, a suradnja s tvrtkom čije je poslovanje CompanyWall business ocjenila bonitetnom ocjenom AA+ nije rizična, budući da je riječ o poslovnom partneru koji ispunjava visoke standarde uspješnog poslovanja.

Tvrtka svojim sadašnjim i budućim poslovnim partnerima, kupcima ili dobavljačima jasno pokazuje kako posjeduje dvije rijetke poslovne značajke - da je pouzdana i vjerodostojna. Dobra bonitetna ocjena dodatno jača ugled u domaćem ili inozemnom poslovnom okruženju, kao i povjerenje onih s kojima tvrtka surađuje ili će surađivati u budućnosti.

"Bonitetna ocjena dodjeljuje se na temelju izvještaja o poslovanju u brojkama. Sama po sebi je već uspjeh, a govori mnogo o čovjeku koji vodi tvrtku, kao i njegovim zaposlenicima." , Maja Kljun, direktorica

Certifikat Bonitetne ocjene AA+ za 2018. godinu

24. studenoga organizirali smo skupštinu Hrvatske lige protiv reumatizma ogranka za Istarku županiju u sjedištu, u Ordinaciji za fizikalnu medicinu rehabilitaciju i reumatologiju Dr. Vlasta Urban Tripović, Heiningerova 2, Pula, gdje je Liga i utemeljena prije 20 godina. Uz brojne uzvanike bila je i prva upisana članica Lige, Adelma Zule, koja i danas volontira u našim akcijama.

Skupština Hrvatske lige protiv reumatizma ogranka za Istarku županiju

Skupština Hrvatske lige protiv reumatizma ogranka za Istarku županiju

U povodu Svjetskog dana poduzetništva BPW - Pula, 21. studenoga održano je predavanje Vlaste Urban Tripović na temu Kompjutor i zdravlje.

Svjetski dan poduzetništva BPW - Pula - 2

Svjetski dan poduzetništva BPW - Pula - 1

Hrvatska liga protiv reumatizma ogranak za Istarsku županiju tradicionalno je organizirala obilježavanje Svjetskog dana osteoporoze, akcijom besplatnog mjerenja mineralne gustoće kosti ultrazvučnim denzitometrom na Portarati u Puli, 20.listopada.

Ukupno je pregledano 112 osoba. U 33 ispitanika je nađena osteoporoza, u 27 osteopenija, a 52 osobe su imale uredan nalaz.

Obilježavanje Svjetskog dana osteoporoze

Povodom Svjetskog dana artritisa, 12. listopda u Gradskoj knjižnici i čitaonici - Pula, održana su dva predavanja:
- Artritis i psorijaza, predavačice Vlaste Urban Tripović, spec. fizijatar-reumatolog
- Važnost prehrane u liječenju psorijaze i artritisa, predavačice Nine Penezić, mag. nutricionizma

S predavanja Artritis i psorijaza

S predavanja Važnost prehrane u liječenju psorijaze i artritisa

Od 4. do 7. listopada u Padovi je odražana edukacija o iskustvu s primjenom novih i učinkovitijih preparata hijaluronske kiseline koji se primjenjeuju u zglobove.

Dio grupe liječnika ispred tvornice Fidie

27.9. 2018.
Dječji vrtić Medulin Radionica Zdrave kosti

Radionica Zdrave kosti-Dječji vrtić Medulin

Radionica Zdrave kosti-Dječji vrtić Medulin - igra

12.10. 2018.
Predavanje povodom Svjetskog dana artritisa
Artritis i psorijaza, Predavačica: Vlasta Urban Tripović, spec. fizijatar-reumatolog
Važnost prehrane u liječenju psorijaze i artritisa, Predavačica: Nina Penezić, magistra nutricionizma

20.10. 2018.
Svjetski dan osteoporoze Akcija besplatnog mjerenja mineralne gustoće kosti
Poratarata, Pula - od 10 do 14 sati

8. lipnja 2018. godine terapeutica i instruktorica Schroth metode vježbi za skoliozu, Tea Cvek  posjetila je Institut Da Solva u Madridu  kod profesora Emanuela Riga gdje je bila na edukciji.

 

Tea Cvek i prof. Emanuel Rigo

Stranica 1 od 4

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

 • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
 • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
 • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
 • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Plan i program rada Skupštine HRLP za Istarsku županiju (pptx)

Skupština HRLP za Istarsku županiju, 2018. godine (pptx)

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

OSIGURANJA

Osiguravateljske kuće koje pružaju usluge  izvanstandardnog zdravstvenog  osiguranja:

Croatia osiguranje logoGrawe osiguranje logoUniqa osiguranje logoTriglav osiguranje logoWiener osiguranje logo

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović