Terapija laserom

Riječ laser dolazi od skraćenice Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation-pojačanje svjetlosti pomoću stimulirane emisije zračenja. Laser danas ima široku primjenu u medicini. Tehnološkim inovacijama nastojale su se otkloniti svi nedostaci prethodnih tipova lasera koji su se koristili u fizikalnoj medicini.

MLS je najnoviji sustav terapije laserom koji sadrži multi diodni aplikator koji emitira lasersko zračenje različitih valnih duljina kontinuiranog i impulsnog tijeka. Stoga u isto vrijeme djelujemo antiedematozno i antiinflamatorno s dubljim efektom djelovanja i trajnijim terapijskim efektom.

Dobivena energija zračenja potiče kaskadu terapijskih efekata u području aplikacije ubrzavajući procese zarastanja i liječenje različitih patoloških stanja. Opremljen je s dva izvora koji se mogu primijeniti neovisno u istog bolesnika: ručnim aplikatorom - direktno na kožu i tuš aplikatorom - pomoću snopa laserskih zraka na manjoj udaljenosti od kože.

Najčešće se primjenjuje kod:

  • Ozljeda mekih tkiva (traumatske i upalne): istgnuća i rupture tetiva, mišića i ligamenta, hematom, upale tetiva i sluznih vreća (bolno rame,teniski i golferski lakat…)
  • Cijeljenje rana- liječenje trofičkih, varikoznih, dijabetičnih i dekubitalnih ulkusa, cijeljenje opeklina i poslijeoperativnih rana.
  • Oslobađanje od boli: akutne boli (tenzione, migrenozne i neuralgične glavobolje, lumboishialgija i brahialgija, postherpetična neuralgija); kronične boli (bol u vratu i križima, bol u zglobovima tetivama i mišićima)
  • Upale zglobova različitog uzroka.

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Aktivnosti HRLP za 2013. godinu

Akcije Lige u 2012. godini

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

Kako možemo sami  odrediti  intenzitet vježbanja ili  aktivnosti?

Provjerite da li imate visok, srednji ili mali rizik za osteoporozu!

Testirajte vaše mogućnosti

Testirajte se da li imate Parkinsonovu bolesti ili neki drugi ekstrepiramidalni poremećaj

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović