Terapija laserom

Riječ laser dolazi od skraćenice Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation-pojačanje svjetlosti pomoću stimulirane emisije zračenja. Laser danas ima široku primjenu u medicini. Tehnološkim inovacijama nastojale su se otkloniti svi nedostaci prethodnih tipova lasera koji su se koristili u fizikalnoj medicini.

MLS je najnoviji sustav terapije laserom koji sadrži multi diodni aplikator koji emitira lasersko zračenje različitih valnih duljina kontinuiranog i impulsnog tijeka. Stoga u isto vrijeme djelujemo antiedematozno i antiinflamatorno s dubljim efektom djelovanja i trajnijim terapijskim efektom.

Dobivena energija zračenja potiče kaskadu terapijskih efekata u području aplikacije ubrzavajući procese zarastanja i liječenje različitih patoloških stanja. Opremljen je s dva izvora koji se mogu primijeniti neovisno u istog bolesnika: ručnim aplikatorom - direktno na kožu i tuš aplikatorom - pomoću snopa laserskih zraka na manjoj udaljenosti od kože.

Najčešće se primjenjuje kod:

  • Ozljeda mekih tkiva (traumatske i upalne): istgnuća i rupture tetiva, mišića i ligamenta, hematom, upale tetiva i sluznih vreća (bolno rame,teniski i golferski lakat…)
  • Cijeljenje rana- liječenje trofičkih, varikoznih, dijabetičnih i dekubitalnih ulkusa, cijeljenje opeklina i poslijeoperativnih rana.
  • Oslobađanje od boli: akutne boli (tenzione, migrenozne i neuralgične glavobolje, lumboishialgija i brahialgija, postherpetična neuralgija); kronične boli (bol u vratu i križima, bol u zglobovima tetivama i mišićima)
  • Upale zglobova različitog uzroka.

POKLON BON

Novost u našoj ponudi su poklon bonovi!  Za više informacija javite se u ordinaciju na telefon +385  (0)52 210 955.

OBAVIJEST

SVI DJELATNICI NAŠE ORDINACIJE / MEDICINSKO I NEMEDICINSKO OSOBLJE / IMAJU COVID POTVRDE.
Činimo sve kako bi naši bolesnici  bili sigurni.
Pridružite se i vi milijunima ljudi koji su cijepljeni i tako zaštite sebe, svoje najbliže i zajednicu.

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Plan i program rada Skupštine HRLP za Istarsku županiju (pptx)

Skupština HRLP za Istarsku županiju, 2018. godine (pptx)

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

OSIGURANJA

Osiguravateljske kuće koje pružaju usluge  izvanstandardnog zdravstvenog  osiguranja:

Croatia osiguranje logoGrawe osiguranje logoUniqa osiguranje logoTriglav osiguranje logoWiener osiguranje logo

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović