Mobilizacijske tehnike i istezanja

Tehnike manualne medicine su veoma raširene u svijetu s trendom specifičnih metoda koje, osim ciljane mobilizacije i manipulacije pojedinih blokiranih segmenata, nastoje intervenirati i na mekim tkivima pomoću tehnika istezanja i vježbama. Prije samih tehnika manipulacije primjenjuju se tehnike opuštanja mišića manualnom masažom i limfnom drenažom ili hidroterapijom. Veoma često se kombinira i s ostalim terapijskim procedurama koje djeluju antiinflamatorno i analgetski (laser, ultrazvuk, elektroterapija) ili se taj učinak postiže blokadama neuromuskularnih struktura lokalnom primjenom anestetika i /ili kortikosteorida.

Taj pristup je doveo do poboljšanja učinkovitosti i duljine trajanja pozitivnog terapijskog efekta za razliku od klasičnih kiropraktičarskih manipulacija.

Od terapijskih metoda koristimo:

  • Klasične metode mobilizacije i manipulacije
  • Mulliganove tehnike mobilizacije i istezanja
  • CIRIYAX metode (blokade, masaža i mobilizacija s istezanjem)
  • Taping tehnike

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Aktivnosti HRLP za 2013. godinu

Akcije Lige u 2012. godini

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

Kako možemo sami  odrediti  intenzitet vježbanja ili  aktivnosti?

Provjerite da li imate visok, srednji ili mali rizik za osteoporozu!

Testirajte vaše mogućnosti

Testirajte se da li imate Parkinsonovu bolesti ili neki drugi ekstrepiramidalni poremećaj

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović