Manualna limfna drenaža

Manualna limfna drenaža

Manualna limfna drenaža je tip vrlo blage masaže koja pomaže u prirodnoj drenaži limfe iz periferije prema limfatičkom sustavu u slučajevima zastoja na lokalnoj razini. Prirodno drenaža limfe zavisi od kontrakcije glatkog mišićja u zidu limfnih putova i pokreta skeletnih mišića koji pomažu u guranju, limfe prema lokalnim limfnim čvorovima i dalje prema srcu.

Uzroci limfne staze su brojni. Često su to stanja nakon operacije karcinoma sa evakuacijom limfnih čvorova ili nakon zračenja. Ipak, najčešći uroci su traume i stanja nakon operacija mišićno koštanog sustava. 2009. godine je objavljena meta analiza znanstvenih radova koja je pokazala značajnu učinkovitost manualne limfne drenaže u bržem procesu rehabilitacije nakon trauma i operacija (Vairo GL, 2009.) Manualnom limfnom drenažom se postigla eliminacija limfnog edema, ali i poboljšanje drenaže raspadnutih tvari i enzima nakon oštećenja tkiva na lokalnoj razini.

Manualnu limfnu drenažu radimo po Leducu blagim pritiskom i ritmičkim cirkularnim kretnjama dlanova terapeuta od periferije prema centru koji ma pomažemo u dreniranju zaostale limfe u tkivima.

POKLON BON

Novost u našoj ponudi su poklon bonovi!  Za više informacija javite se u ordinaciju na telefon +385  (0)52 210 955.

OBAVIJEST

SVI DJELATNICI NAŠE ORDINACIJE / MEDICINSKO I NEMEDICINSKO OSOBLJE / IMAJU COVID POTVRDE.
Činimo sve kako bi naši bolesnici  bili sigurni.
Pridružite se i vi milijunima ljudi koji su cijepljeni i tako zaštite sebe, svoje najbliže i zajednicu.

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Plan i program rada Skupštine HRLP za Istarsku županiju (pptx)

Skupština HRLP za Istarsku županiju, 2018. godine (pptx)

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

OSIGURANJA

Osiguravateljske kuće koje pružaju usluge  izvanstandardnog zdravstvenog  osiguranja:

Croatia osiguranje logoGrawe osiguranje logoUniqa osiguranje logoTriglav osiguranje logoWiener osiguranje logo

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović