Manualna limfna drenaža

Manualna limfna drenaža

Manualna limfna drenaža je tip vrlo blage masaže koja pomaže u prirodnoj drenaži limfe iz periferije prema limfatičkom sustavu u slučajevima zastoja na lokalnoj razini. Prirodno drenaža limfe zavisi od kontrakcije glatkog mišićja u zidu limfnih putova i pokreta skeletnih mišića koji pomažu u guranju, limfe prema lokalnim limfnim čvorovima i dalje prema srcu.

Uzroci limfne staze su brojni. Često su to stanja nakon operacije karcinoma sa evakuacijom limfnih čvorova ili nakon zračenja. Ipak, najčešći uroci su traume i stanja nakon operacija mišićno koštanog sustava. 2009. godine je objavljena meta analiza znanstvenih radova koja je pokazala značajnu učinkovitost manualne limfne drenaže u bržem procesu rehabilitacije nakon trauma i operacija (Vairo GL, 2009.) Manualnom limfnom drenažom se postigla eliminacija limfnog edema, ali i poboljšanje drenaže raspadnutih tvari i enzima nakon oštećenja tkiva na lokalnoj razini.

Manualnu limfnu drenažu radimo po Leducu blagim pritiskom i ritmičkim cirkularnim kretnjama dlanova terapeuta od periferije prema centru koji ma pomažemo u dreniranju zaostale limfe u tkivima.

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Aktivnosti HRLP za 2013. godinu

Akcije Lige u 2012. godini

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

Kako možemo sami  odrediti  intenzitet vježbanja ili  aktivnosti?

Provjerite da li imate visok, srednji ili mali rizik za osteoporozu!

Testirajte vaše mogućnosti

Testirajte se da li imate Parkinsonovu bolesti ili neki drugi ekstrepiramidalni poremećaj

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović