Ispiši ovu stranicu

O Bowen terapiji

Bowen tehnika je manualna terapijska metoda temeljena na  holističkom pristupu, odnosno tretira organizam cjelovito. Stoga je ne koristimo samo kod problema mišićno koštanog sustava, već i kod problema sa unutarnjim organima i emocionalnim stanjima.
Fizioterapeut provodi Bowen koristeći blage pokrete na određenim mjestima, stimulira pojedine točke tijela i vrši korekcije. Cilj ove terapije je postignuti ravnotežu na mišićno-koštanom nivou, visceralnom nivou, mentalno emocionalnom planu i duhovnom planu, koristeći potencijale pojedinca. Bowen tehnika, iako je vrlo nježna, pokazala se kao moćna tehnika u tretiranju raznih traumatskih i kroničnih bolesti.

bowen metoda 1

Tko sve može koristiti Bowen terapiju ?
Tehnika je vrlo nježna i nema ograničenja s obzirom na starost pacijenta, može se koristiti na novorođenoj djeci ili na osobama poodmakle životne dobi.

bowen metoda 2

Kako se provodi terapija?
Bowen tretman traje 30-45 min. Kod akutnih stanja kao što su svježe ozljede provodi se 1-3 tretmana, dok kod kroničnih ozljeda  6-10 tretmana. Prvi tretman uključuje anamnezu, fizioterapijsku procjenu i Bowen terapiju. Nakon tretmana pacijent dobiva upute kako se ponašati na dan tretmana. Upute su slijedeće: svakako popiti do 2 litre vode kako bi hidratizirali mišićnu fasciju, svakih pola sata napraviti nekoliko koraka kako bi se brže posložili biomehanički segmenti koje smo stimulirali, te izbjegavati manualne masaže i elektroterapijske procedure do slijedećeg susreta, kako ne bismo remetili procese  uspostavljanja ravnoteže koje smo stimulirali. Slijedeći tretman izvodi se u razmaku od 5 do 10 dana. Manji razmak između dva tretmana izvodit će se kod onkoloških bolesnika, trudnica i akutnih stanja.

bowen metoda 3

Kako se naručiti  na  tretman ?
Rezervirajte svoj termin pozivom na broj 0913210955 i iskušajte Bowen tehniku, metodu liječenja bolesti i tegoba mišićno-koštanog sustava, živčanog sustava, limfnih čvorova, alergija, probavnih tegoba, stresa, koja omogućuje oporavak od traumatskih i kroničnih bolesti i uspostavu ravnoteže u organizmu. Cijena tretmana iznosi 150kn.

pročitajte više... Bowen-terapija.pdf