O Bowen terapiji

Bowen tehnika je manualna terapijska metoda temeljena na  holističkom pristupu, odnosno tretira organizam cjelovito. Stoga je ne koristimo samo kod problema mišićno koštanog sustava, već i kod problema sa unutarnjim organima i emocionalnim stanjima.
Fizioterapeut provodi Bowen koristeći blage pokrete na određenim mjestima, stimulira pojedine točke tijela i vrši korekcije. Cilj ove terapije je postignuti ravnotežu na mišićno-koštanom nivou, visceralnom nivou, mentalno emocionalnom planu i duhovnom planu, koristeći potencijale pojedinca. Bowen tehnika, iako je vrlo nježna, pokazala se kao moćna tehnika u tretiranju raznih traumatskih i kroničnih bolesti.

bowen metoda 1

Tko sve može koristiti Bowen terapiju ?
Tehnika je vrlo nježna i nema ograničenja s obzirom na starost pacijenta, može se koristiti na novorođenoj djeci ili na osobama poodmakle životne dobi.

bowen metoda 2

Kako se provodi terapija?
Bowen tretman traje 30-45 min. Kod akutnih stanja kao što su svježe ozljede provodi se 1-3 tretmana, dok kod kroničnih ozljeda  6-10 tretmana. Prvi tretman uključuje anamnezu, fizioterapijsku procjenu i Bowen terapiju. Nakon tretmana pacijent dobiva upute kako se ponašati na dan tretmana. Upute su slijedeće: svakako popiti do 2 litre vode kako bi hidratizirali mišićnu fasciju, svakih pola sata napraviti nekoliko koraka kako bi se brže posložili biomehanički segmenti koje smo stimulirali, te izbjegavati manualne masaže i elektroterapijske procedure do slijedećeg susreta, kako ne bismo remetili procese  uspostavljanja ravnoteže koje smo stimulirali. Slijedeći tretman izvodi se u razmaku od 5 do 10 dana. Manji razmak između dva tretmana izvodit će se kod onkoloških bolesnika, trudnica i akutnih stanja.

bowen metoda 3

Kako se naručiti  na  tretman ?
Rezervirajte svoj termin pozivom na broj 0913210955 i iskušajte Bowen tehniku, metodu liječenja bolesti i tegoba mišićno-koštanog sustava, živčanog sustava, limfnih čvorova, alergija, probavnih tegoba, stresa, koja omogućuje oporavak od traumatskih i kroničnih bolesti i uspostavu ravnoteže u organizmu. Cijena tretmana iznosi 150kn.

pročitajte više... Bowen-terapija.pdf

 

POKLON BON

Novost u našoj ponudi su poklon bonovi!  Za više informacija javite se u ordinaciju na telefon +385  (0)52 210 955.

OBAVIJEST

SVI DJELATNICI NAŠE ORDINACIJE / MEDICINSKO I NEMEDICINSKO OSOBLJE / IMAJU COVID POTVRDE.
Činimo sve kako bi naši bolesnici  bili sigurni.
Pridružite se i vi milijunima ljudi koji su cijepljeni i tako zaštite sebe, svoje najbliže i zajednicu.

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Plan i program rada Skupštine HRLP za Istarsku županiju (pptx)

Skupština HRLP za Istarsku županiju, 2018. godine (pptx)

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

OSIGURANJA

Osiguravateljske kuće koje pružaju usluge  izvanstandardnog zdravstvenog  osiguranja:

Croatia osiguranje logoGrawe osiguranje logoUniqa osiguranje logoTriglav osiguranje logoWiener osiguranje logo

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović